De kracht van zelfverdediging voor kinderen

Kracht en Veiligheid

Zelfverdediging in Den Haag. Een belangrijk aspect van onze oefeningen. Het biedt een unieke set vaardigheden die verder gaan dan andere sporten, zoals judo, en draagt bij aan hun algehele ontwikkeling en veiligheid.

Zelfverdediging versus Judo

Praktische Toepassing

Zelfverdedigingstraining verschilt van sporten zoals judo doordat het zich richt op praktische toepasbaarheid in realistische situaties. Terwijl judo waardevolle technieken leert voor het beheersen van tegenstanders, legt zelfverdediging de nadruk op het vermogen om te reageren op bedreigingen in het dagelijks leven. Het omvat niet alleen fysieke technieken, maar ook strategieën voor situatiebewustzijn en het vermijden van gevaarlijke scenario’s.

Belangrijke vaardigheden in zelfverdediging

 1. Situatiebewustzijn: Kinderen leren om alert te zijn op hun omgeving en mogelijke risico’s te herkennen.

 2. Lichaamstaal en Assertiviteit: Ze oefenen het gebruik van zelfverzekerde lichaamstaal en het uiten van grenzen.

 3. Eenvoudige Ontsnappingen: Kinderen leren zich los te maken uit grepen en vasthoudingen.

 4. Zelfverdedigingstechnieken: Basisvaardigheden zoals stoten, trappen en het neutraliseren van bedreigingen worden onderwezen.

 5. Rollen en Scenario’s: Kinderen oefenen met rollenspellen om situaties na te bootsen en effectieve reacties te ontwikkelen.*

Zelfverdediging als onderdeel van het geheel

Terwijl kickboksen en judo fysieke kracht, balans en zelfvertrouwen opbouwen, voegt zelfverdediging een extra dimensie toe aan dit krachtige trio. Zelfverdedigingstraining geeft kinderen de gereedschappen om hun fysieke en mentale kracht op een praktische en doelgerichte manier toe te passen. Het vergroot hun vermogen om zichzelf te beschermen en stelt hen in staat om met zelfvertrouwen en zelfbewustzijn door het leven te gaan.

Samengevoegd met oefeningen in sociale vaardigheden, creëert zelfverdedigingstraining een allround benadering van groei. Kinderen leren niet alleen fysieke vaardigheden, maar ontwikkelen ook het vermogen om grenzen te stellen, te communiceren en respectvol om te gaan met anderen. 

SWS Emmaus
Woensdag   6 t/m 8 jr     13:00 - 14:00
               vanaf 9 jr     14:00 - 15:00

Den Haag

O.G. Heldringschool
Maandag     6 t/m 8 jr       15:15 - 16:15
               vanaf 9 jr      15:15 - 16:15

Leidschenveen

SWS Balans
Dinsdag       6 t/m 8 jr       17:45 - 18:45
                 vanaf 9 jr      18:45 - 19:45

Leiden

Lucas van Leyden Vliet
Woensdag     6 t/m 8 jr     12:45 - 13:45
                  vanaf 9 jr    13:45 - 14:45