Testimonials / Ervaringen van ouders

Lees hieronder de diverse ervaringen/reviews van ouders over Kracht & Zelfvertrouwen. 

Nancy en Marcel (ouders van Steyn 9jr)
Ook van ons, de ouders van Steyn, een stukje feedback. We merken dat Steyn de trainingen erg leuk vindt. Iedere week verteld hij thuis met veel plezier wat hij in de les heeft gedaan en geleerd. We merken ook dat hij inmiddels een stukje meer zelfvertrouwen heeft ontwikkeld en soms terugkomt in alledaagse situaties op dingen die hij heeft geleerd in de les. Dit is goed voor Steyn omdat hij nog wel op zoek is naar handvatten om zichzelf staande te houden en meer zelfverzekerd te worden. Wij denken dat de trainingen hier een positieve en stap voor stap ondersteuning voor bieden. Ik wil je dan ook adviseren vooral door te gaan op de huidige wijze.

Guinnie (moeder Noah en Melina , 9 en 10 jaar)
‘Wij zijn alledrie zo enthousiast over de manier hoe jullie lesgeven en ook over de inhoud van de les. De oefeningen die zij leren en ook het zelfvertrouwen wat ze hiervan krijgen. Ik houd het daarom kort maar krachtig: een superleuke, leerzame en echt goede les. Petje af! 

Wendy (moeder Timothy, 7 jaar)
‘Wat ons is opgevallen, sinds Timothy actief heeft deelgenomen aan jullie coachingsprogramma: hij komt nu steeds meer voor zichzelf op. Hij durft nee te zeggen, en geeft “eindelijk” feedback. Timothy is een stuk socialer geworden. En niet geheel onbelangrijk, hij verheugt zich iedere keer weer, als hij naar de training gaat en vraagt telkens weer “is het al woensdag? “.’

Arjan (vader van Wim, 9 jr) 
Wim heeft het naar zijn zin gehad bij de training. Ik heb ook wel de indruk dat hij weer wat stapjes gemaakt heeft en iets steviger in zijn schoenen staat en iets beter voor zichzelf durft op te komen. Hij is sowieso erg sportief en vindt vele sporten leuk, maar het is leuk om te merken dat hij nu bijvoorbeeld sneller zelf ook zijn vinger opsteekt als er ergens een schooltoernooi is waar hij ook aan zou kunnen meedoen. Voorheen was hij dan wat afwachtender alsof hij zichzelf niet goed genoeg vond; we moesten hem dan stimuleren om toch mee te doen als hij dat zelf graag wilde, nu bedenkt hij dat meer zelf, leuk om te zien. En ook in het veld durft hij dan ook wat meer initiatief te nemen en gewoon te proberen, ook leuk om te zien.

Linda (moeder van Madelief 8 jr)
Allereerst: Madelief geniet echt ontzettend van jullie lessen! Ze vindt het super en kijkt er wekelijks naar uit. Sowieso gaat het de laatste tijd een stuk beter met Madelief: ze zit lekkerder in haar vel en is een stuk rustiger. Heel fijn! Het is haar gelukt om op school een ander clubje meiden om zich heen te vergaren, meiden waar ze zich wel prettig bij voelt en waar ze zichzelf kan zijn. Enige puntje waar ze (terecht!) moeite mee blijft houden is afwijzing. Ze komt ook nog dagelijks met verhalen thuis over kinderen ( haar oude ‘vriendinnen’) die haar kleding afkeuren, haar tekeningen lelijk vinden en ga zo maar door. Ik ben dagelijks bezig met lesjes ‘ je bent goed zoals je bent’ en ‘iedereen heeft zijn eigen smaak’ maar ze blijft dat lastig vinden en dat snap ik heel goed, want waarom hebben kinderen waar je vroeger vaak mee speelde de behoefte om heel vaak lelijke dingen te zeggen. Heb haar ook verteld dat ze mag zeggen dat als iemand niet iets leuks te zeggen heeft, ze beter hun mond kunnen houden. Ach ja en zo blijven we lekker bezig. Over de training niks dan goeds, heb zeker het idee dat Madelief er sterker door in haar schoenen komt te staan.

Judy (moeder van Ezra 8 jr)
Ezra is de onderdanige/afhankelijke houding naar sommige kinderen helemaal kwijt(de reden waarom we bij jou terecht kwamen). Hij staat weer voor wie hij is. Hij leert bij jou hoe hij respectvol met iemand om moet gaan en vooral om een ‘aanval’ eerst af te weren alvorens terug te vechten. Hij geniet van elke les en hij is er lichamelijk zo krachtig van geworden. Ik wordt niet blij van een schop van hem. En dat in zo’n relatief korte tijd! Ik ben blij dat we bij jou terecht zijn gekomen!

Yvonne (moeder Summer 7 jr)
Ooit heb ik me via google georienteerd om iets op gebied van weerbaarheidstraining te vinden. Vroeger is Summer veel ziek geweest en daardoor wat gevoeliger en kwetsbaarder ook als enig kind in ons gezin. Ik wilde niet afwachten tot de school met iets zou komen, maar zelf ook actief opzoek om te kijken wat wij binnen ons gezin zelf konden veranderen in ons gedrag.

Summer heeft veel baat gehad bij jouw lessen. Samen met haar vriendin Lotus. Ik heb haar ook gevraagd hoe zij de lessen vind. Toen zei zij: mam ik word toch niet meer gepest, dus dan hoeft ik er toch niet meer heen? Wij merken dat Summer (letterlijk en figuurlijk..;-))krachtig en evenwichtig is met een behoorlijke portie zelfvertrouwen. Ik herinner mij nog dat zij toen begon als jongste in de groep met haar vinger in haar mond zij zei ik ben Summer toen jij vroeg hoe heet jij?.

Er volgt nu een hectische tijd voor ons waarschijnlijk vertrekken wij met het gezin binnnen 3 maanden naar Amerika. Summer gaat dan ook stoppen met de lessen. Ben er echter van overtuigd, dat jouw lessen weg degelijk invloed hebben in positieve zin om hier goed mee om te gaan. En zoals ik al eerder zei heb ik nog steeds zelf ook een wens, verlangen om nog eens lessen van jou te volgen. Wat ook nog even leuk is om te vertellen aan jou is dat Summer in Amerika een gezondheidsverklaring nodig heeft om daar naar school te kunnen gaan en zij bij de arts moest ‘sparren’ en zij met haar vuisten tegen de arts aan bokste en de arts haar een compliment gaf dat zij zo sterk is en ook uiteraard gezond is verklaard. Toen hebben wij ook verteld dat het mede door jouw lessen is gekomen, dat zij haar kracht en kwetsbaarheid zo positief weet in te zetten. Zo nu genoeg veren aan jou. Ze hebben ook een gym in Amerika kunnen we nog aan jou denken…;-) nee ff zonder gekheid dit is de feedback aan jou waar wij jou dankbaar voor zijn.

Leonie (moeder Renate 10jr)
Ik vind zelf dat het heel goed gaat met Renate. Zij is het afgelopen jaar een stuk sterker geworden en komt beter voor zichzelf op. Zij benoemt het bijv. wanneer zij vindt dat haar onrecht aangedaan wordt. En wanneer zij bijv buitengesloten wordt, meiden in haar klas zijn soms best gemeen, maar zij kan nu wel beter voor zichzelf opkomen. Door toch te proberen mee te doen (dit te vragen) of er niet zo mee te zitten of om naar een ander groepje te lopen. Zij blijft het wel vervelend vinden als haar beste vriendin haar ook buitensluit, door mee te doen met het groepje waarvan de leider niet wil dat Renate ook mee doet. Zij wil waarschijnlijk Renate en haar beste vriendin uit elkaar houden.Renate bespreekt dit dan ook met haar vriendin, zij begrijpt het wel, maar er veranderd niet zoveel. Want voor haar vriendin is dat groepje van 3 óók heel belangrijk. Renate praat hier thuis over op momenten dat het haar bezig houdt, gelukkig niet dagelijks… En ik probeer hier zo goed mogelijk op in te gaan. Renate is geen allemansvriend, maar zij heeft gelukkig wel voldoende vrienden, hobby’s en afleiding om happy te zijn in het leven. En dat is zij ook, zegt zij. Het afgelopen jaar heeft zij goed geleerd een vervelende situatie te veranderen door er zelf wat aan te doen: door de situatie bespreekbaar te maken. Zélf of door naar de meester te gaan. Zo werd zij een tijdje gepest, omdat zij slist (zij is hiervoor al naar de logopediste geweest). Zij heeft dit met de meester besproken en het pesten is gestopt na klassikale bespreking. Ook wilde zij zelf een spreekbeurt houden over pesten. Zij weet nu goed wat je moet doen als je gepest wordt. Door te praten probeert zij hier goed mee om te gaan. De groepstraining gericht op in/voor een groep iets doen lijkt mij dan ook erg nuttig: niet bang zijn in een groep, maar durven optreden. Na een training op woensdag vraag ik altijd aan Renate hoe het was. Zij zegt dan leuk. Soms denk ik dat zij niet altijd goed weet wat het nut van een oefening was. Dat hoeft ook niet altijd, maar het kan soms misschien de motivatie vergroten.

Aleksandra (moeder George 8 jr)
Wij zijn erg blij met de training, vooral het zelfvertrouwen is voor ons van groot belang, dit in combinatie met fysieke houding . We zouden het erg op prijs stellen als hier de focus op blijft liggen omdat dit volgens ons voor George van groot belang is. We denken dat een dag zomerkamp goed en leuk voor George is. We willen je graag bedanken voor de positieve invloed die jouw training op George heeft gehad.

Laura (moeder Jasmien en Cato)
De meiden zijn erg enthousiast. Er wordt geregeld een partijtje gebokst/geschopt in huis met ons om te laten zien wat ze kunnen. Ik heb het idee dat het zelfvertrouwen, zeker bij Jasmien, ook gegroeid is. Leuk ook dat er extra activiteiten aankomen.

Diaan en Mark (ouder Kay 11 jr)
Voor ons als ouders was het een grote stap om Kay optegeven bij jou voor de sport. Kay zat totaal niet goed in zijn vel. Hij was kwetsbaar, mega onzeker , faalangstig, en snel in tranen. Daarbij was het zo dat Kay hele lange antwoorden gaf op vragen waarbij een simpele ja/nee voldoende was. Zou jij daar wel door heen kunnen prikken en zal onze zoon zichzelf kunnen zijn bij jou ??? (Achteraf gezien was dit de beste keuze ooit!!) Na een maand les bij jou gevolgd te hebben was zijn blik helderder. Was zijn woede uit zijn hoofd (die bestond uit het boos zijn op zich zelf door het falen… ) Hij kreeg er zelfs enorme lol in. Bij Alex mag je zijn wie je bent en is niks gek was een veel gehoorde zin vanuit Kay. Kay is gegroeid zowel lichamelijk als geestelijk. Kay is sterker geworden , zowel lichamelijk als geestelijk. Kay heeft het vertrouwen terug gewonnen in zichzelf maar zeer zeker ook in de “mensheid” (Al klinkt dat misschien zwaar maar door het falen op school was hij die toch wel kwijt geraakt) De veiligheid van jezelf zijn kwam terug. Uiteindelijk kwam Kay toch nog met zichzelf in de knoop en hebben we hulp moeten vragen. Maar ook daar kwam jij en de woensdagmiddagen als 1 van de beste “waar voel ik me veilig en fijn” lijstje. Wij als gezin zijn super blij met kracht & zelfvertrouwen! En Kay loopt over van trots dat jij hem hebt gevraagd voor de donderdag. Thanks , dat jij en het team dit doen voor de kids die het zo hard nodig hebben.

Nelleke (moeder Nuri 7 jr)
Ik had het al gezegd maar effe voor je eigen zelfvertrouwen nog een keertje 😉 Je mailtje is de BOM! Echt mooi opgezet en een topinitiatief! Denk dat het super goed werkt! Aangezien ik je noooooooit spreek na de training zal het wel een HEEL lang mailtje worden, not… Ik vind Nuri vooral tijdens de training onwijs vooruit gaan. Ik zie dat hij zich elke les beter kan ontspannen en hij komt met super veel plezier! Hij doet zijn best, voelt zich veilig en heeft lol. Buiten de trainingen kom jij, of eigenlijk je lesstof, regelmatig ter sprake. Vooral het doorzetten is voor hem een ding maar hij kan zichzelf steeds beter toespreken. Ik vind hem nog wel erg beinvloedbaar. Ook tijdens de les. Zodra hij traint met Stijn bv zie ik dat hij mee gaat “fladderen” en zich moeilijk kan focussen op de oefening. Daar zie ik nog een leerpuntje. Verder heeft ie onwijs veel zin om te knallen voor zijn oranje band en ziet dit ook echt als een serieuze zaak! Het enige wat tot nu toe heeft gewerkt zijn jouw trainingen. Dus; veer in je kont!

Fatima (moeder Mouna 8 jr)
Wat ik tot zover kan zien bij Mouna is dat ze met super veel plezier de lessen volgt. Verder merk ik wel dat ze wat mondiger is geworden (of ik dat nou een positieve wending naar mij toe vind….ben toch haar moeder ;). Maar het is nog steeds een heerlijke meid hoor, verder ook geen andere geluiden vanuit school dus dat zit volgens mij ook gewoon goed.

Usha (moeder Ninthe 7 jr)
Ninthe vindt het heel erg leuk, vooral sinds haar vriendin Eline er ook op zit. Voorheen had ze vaak het gevoel buitengesloten te worden, en hing ze vooral erg aan mij, maar samen met Eline is het echt iets waarnaar ze elke week uitkijkt. Ik merk aan haar dat ze fysiek sterker wordt, en best hard kan slaan, soms nog niet goed weet heeft van haar in ontwikkeling zijnde kracht. Haar zelfvertrouwen wordt ook beter, ik werk nu op woensdagmiddag, en het is voor haar nu helemaal geen probleem meer als ik haar afzet bij de deur van de sportschool, en ze zelf naar binnen gaat. Ze gaat ook zonder problemen met de moeder van Eline mee naar huis, wat erg fijn is. Voorheen was dit vaak problematisch. Kracht & Zelfvertrouwen is echt iets waar Ninthe erg naar uitkijkt. En dat is het allerbelangrijkste, dat het leuk is! En leerzaam.

Maartje (moeder Sem 6jr)
Naar mijn idee gaat t goed met hem op ‘Judoboxen’ zoals ie het zelf noemt. Hij vindt het super cool. Kijkt er altijd naar uit en past het judoën voornamelijk toe op t schoolplein samen met z’n vriend luca. Lachend en echt judoënd Rollebollen ze door speeltuin of op schoolplein. Ook zie ik dat hij naar grotere kinderen toe makkelijker is. Hij was natuurlijk niet zo vrij en bijdehand als koen, maar niet heel verlegen. Grotere kinderen echter vond hij best spannend. Maar nu zie ik dat hij t prima en best cool vindt dat hij met mitchel of cleo worstelt. Ookal kan hij er niet van winnen : ) Ook luisterspelletjes zie ik m in vooruit gaan. Dat spelen we thuis ook veel, vindt hij mega. Boxen vindt hij het gaafst, dus als ie dat zoals afgelopen maandag niet gedaan heeft, laat ie wel even weten dat dat jammer is. Hij is heel fysiek (zit ook op voetbal en zwemmen en skiet al een paar jaar) en hij wil graag sterk worden : ) Dus ja, ik denk dat t leuk en goed is en dat ie er wat van opsteekt. Hij gaat met veel plezier, en ik ook want ik vind het heerlijk om te zien!

Lot (moeder Cleo 8 jr)
Cleo gaat met erg veel plezier naar de bijeenkomsten. Thuis is Cleo altijd erg vrij en aanwezig. In groepsverband laat zij echter vaak een ander beeld zien: teruggetrokken en wat verlegen in het contact. Hier is de afgelopen tijd zeker verbetering in te zien. Zij durft in de klas steeds meer van zichzelf te laten zien. Laatst heeft ze zelfs voor de hele klas een bladzijde uit haar lievelingsboek voorgelezen! Het applaus nam ze stralend in ontvangst. Vorige les heb ik even meegekeken en vond het leuk om te zien dat jij met rust en zonder stemverheffingen in staat was de kinderen leuke opdrachten/spellen te laten doen. Kortom wij zijn tevreden, ga zo door
!

SWS Emmaus
Woensdag   6 t/m 8 jr     13:00 - 14:00
               vanaf 9 jr     14:00 - 15:00

Den Haag

O.G. Heldringschool
Maandag     6 t/m 8 jr       15:15 - 16:15
               vanaf 9 jr      15:15 - 16:15

Leidschenveen

SWS Balans
Dinsdag       6 t/m 8 jr       17:45 - 18:45
                 vanaf 9 jr      18:45 - 19:45

Leiden

Lucas van Leyden Vliet
Woensdag     6 t/m 8 jr     12:45 - 13:45
                  vanaf 9 jr    13:45 - 14:45