De combinatie van Zelfverdediging, Kickboksen, Judo en Sociale Weerbaarheid

Kracht & Zelfvertrouwen in Den Haag

Wij zijn diep doordrongen van de waarde van zelfverdediging, kickboksen, judo en sociale weerbaarheid  in Den Haag bij het vormgeven van krachtige en zelfverzekerde individuen. Laten we eens bekijken  hoe deze disciplines samenwerken en als bouwstenen dienen voor kracht en zelfvertrouwen.

Bekijk gerust het onderstaande filmpje. Dit zal je een mooie inkijk geven in wat Kracht & Zelfvertrouwen te bieden heeft.

Plezier! = Motivatie

Het hebben van plezier in wat je doet, dat is waar het om draait. Dit is de meest krachtige motivatie. Bij ons staat plezier voorop! We hebben ervaren en gepassioneerde coaches die de unieke kwaliteiten van elk kind herkennen en waarderen. Van daaruit bouwen we verder aan hun groei. Elk kind heeft zijn eigen manier om succes te ervaren en om mee te doen in zijn of haar eigen tempo.

Zelfverdediging: Empowerment

Zelfverdediging is meer dan alleen technieken leren om jezelf te beschermen. Het is een empowerment-tool die kinderen in staat stelt om met vertrouwen door het leven te gaan. Di t leert hen niet alleen hoe ze fysiek kunnen reageren op bedreigende situaties, maar ook hoe ze hun intuïtie kunnen volgen en assertief kunnen handelen. Deze basis van zelfverdediging vormt een fundament waarop de andere disciplines kunnen voortbouwen.

Kickboksen: Fysieke Uitdaging en Mentale Discipline

Kickboksen voegt een dimensie van fysieke activiteit toe die niet alleen de gezondheid bevordert, maar ook mentale discipline cultiveert. Het leert kinderen doorzettingsvermogen, focus en het vermogen om te gaan met moeilijkheden. Deze sport is als een spiegel voor het leven zelf – soms gaat het om vallen en weer opstaan, en altijd om groeien.

Judo: Balans en Respect

Judo brengt balans en respect in het spel. Het laat kinderen zien hoe ze kracht kunnen gebruiken zonder agressie, en hoe ze zichzelf in balans kunnen brengen, zowel fysiek als mentaal. Het vermogen om technieken te beheersen en met een tegenstander samen te werken in plaats van ertegen, leert waardevolle lessen over samenwerking en controle. Judo vervolmaakt het kunstwerk van zelfverdediging met finesse.

Sociale Weerbaarheid: Kracht & Verbinding

Maar kracht en zelfvertrouwen zijn niet compleet zonder sociale weerbaarheid. Hier leren kinderen communicatievaardigheden, empathie en het vermogen om grenzen aan te geven. Sociale weerbaarheid geeft hen de tools om te navigeren door sociale situaties met respect voor zichzelf en anderen. Het is als de lijm die alle elementen van kracht en zelfvertrouwen bij elkaar houdt.

De Combinatie

Deze vier disciplines, zelfverdediging, kickboksen, judo en sociale weerbaarheid, zijn als de noten in een gezamenlijk orkest. Ze vullen elkaar aan en creëren een symfonie van kracht en zelfvertrouwen. Zelfverdediging biedt het fundament, kickboksen voegt energie toe, judo leert balans en respect, en sociale weerbaarheid brengt verbinding. Samen vormen ze een onverslaanbare combinatie.

Kinderen zien groeien en bloeien is geweldig. Ze worden niet alleen fysiek sterker, maar ontwikkelen ook wilskracht en zelfvertrouwen die hen door het leven zullen leiden. Het is onze overtuiging dat deze holistische benadering hen de tools geeft om zelfverzekerd hun eigen weg te gaan.

Schema van diverse Sociale Vaardigheden

Voor wie?

Onze overtuiging is dat ieder kind zijn of haar eigen pad volgt bij het opbouwen van zelfvertrouwen. Daarom hebben we een training ontwikkeld die ruimte biedt voor individuele groei. De kern van deze training bestaat uit een bijzondere mix van sportieve activiteiten zoals judo en boksen, sociale vaardigheden, spelletjes en open gesprekken. Het sportieve element omvat niet alleen zelfverdediging, maar ook het werken aan een positieve houding en een zelfverzekerde uitstraling.

De weg naar Zelfverzekerdheid

Wat deze training extra waardevol maakt, is dat het een doorlopende training is. Je kunt het zo lang beoefenen als je wilt, want het gaat niet om een kortstondige cursus. Het draait om het ontwikkelen van zelfvertrouwen op een manier die bij elk kind past. Of je nu jezelf wilt leren verdedigen of simpelweg meer zelfvertrouwen wilt opbouwen, dit is een plek waar je kunt groeien op je eigen tempo.

 

Zelfvertrouwen wordt niet alleen bepaald door wat je kan, maar vooral door wat je uitstraalt.

De trainers in Kracht & Zelfvertrouwen : Alexander Moody & Selina Jol

Kracht, Zelfvertrouwen en Meer

Deze training biedt zoveel meer dan alleen fysieke vaardigheden. Het gaat er niet alleen om leren slaan of een worp maken. Het gaat erom dat kinderen zichzelf ontdekken, hun innerlijke kracht vinden en zelfverzekerdheid opbouwen. Het gaat om het begrijpen van wie ze zijn en hoe ze kunnen opkomen voor zichzelf, terwijl ze tegelijkertijd respect en vriendelijkheid cultiveren.

Handtekening van Alexander Moody en Selina Jol, trainers van kinderen in Kracht & Zelfvertrouwen
SWS Emmaus
Woensdag   6 t/m 8 jr     13:00 - 14:00
               vanaf 9 jr     14:00 - 15:00

Den Haag

O.G. Heldringschool
Maandag     6 t/m 8 jr       15:15 - 16:15
               vanaf 9 jr      15:15 - 16:15

Leidschenveen

SWS Balans
Dinsdag       6 t/m 8 jr       17:45 - 18:45
                 vanaf 9 jr      18:45 - 19:45

Leiden

Lucas van Leyden Vliet
Woensdag     6 t/m 8 jr     12:45 - 13:45
                  vanaf 9 jr    13:45 - 14:45