Kickboksen voor Kinderen

Kracht en Discipline

Kickboksen voor kinderen in Den Haag. Een vast onderdeel van onze oefeningen. Deze opwindende discipline biedt niet alleen fysieke kracht, maar leert ook de kunst van discipline, doorzettingsvermogen en zelfbeheersing. Lees verder en verken de wereld van kickboksen , het onderscheid met judo, en de belangrijkste.

Kickboksen versus Judo

Kracht, Dynamiek en Focus

Kickboksen verschilt van judo in zijn focus op dynamische bewegingen en fysieke kracht. Terwijl judo balans en beheersing benadrukt, richt kickboksen zich op het ontwikkelen van snelheid, behendigheid en stoot- en traptechnieken. Het is een combinatie van aerobics en krachttraining, waarbij kinderen niet alleen fysiek sterker worden, maar ook hun coördinatie en reactievermogen verbeteren.

Belangrijke Kickboksvaardigheden

 1. Stoot- en Traptechnieken: Kinderen leren verschillende stoot- en traptechnieken, zoals jabs, crosses, uppercuts en front kicks.

 2. Stootkussens: Ze oefenen op Stootkussens om hun technieken te verbeteren en kracht op te bouwen.

 3. Sparren: Onder begeleiding leren kinderen sparren, waarbij ze hun technieken in praktijk brengen met een partner.

 4. Conditietraining: Kickboksen omvat vaak intensieve cardio- en krachttraining om uithoudingsvermogen en kracht te vergroten.

 5. Mentale Focus: Kinderen leren zich te concentreren, stress te beheersen en zichzelf te motiveren tijdens trainingssessies.

Kickboksen als onderdeel van het geheel

In de combinatie van zelfverdediging, judo, kickboksen en oefeningen in sociale vaardigheden voegt kickboksen een explosief element van fysieke kracht en discipline toe. Het leert kinderen niet alleen hoe ze zichzelf kunnen verdedigen, maar ook hoe ze hun kracht met precisie kunnen toepassen. Kickboksen vergroot niet alleen hun fysieke bekwaamheid, maar versterkt ook hun vermogen om doelen te stellen, hard te werken en tegenslagen te overwinnen.

Kickboksen training biedt kinderen een krachtige aanvulling op hun groei. Het helpt hen niet alleen om fysiek sterker en behendiger te worden, maar ook om mentaal veerkrachtiger en vastberadener te zijn. 

SWS Emmaus
Woensdag   6 t/m 8 jr     13:00 - 14:00
               vanaf 9 jr     14:00 - 15:00

Den Haag

O.G. Heldringschool
Maandag     6 t/m 8 jr       15:15 - 16:15
               vanaf 9 jr      15:15 - 16:15

Leidschenveen

SWS Balans
Dinsdag       6 t/m 8 jr       17:45 - 18:45
                 vanaf 9 jr      18:45 - 19:45

Leiden

Lucas van Leyden Vliet
Woensdag     6 t/m 8 jr     12:45 - 13:45
                  vanaf 9 jr    13:45 - 14:45